Dagens tanke

Idag tänker jag på:

– val
dessa val vi dagligen gör. Vad vi ska ha på oss. Vad vi stoppar i oss. Vilka vägar vi tar. Vad vi säger. Vad vi gör. Sen är de där valen som är i ett litet större perspektiv. Livsvalen. Varje dag gör vi små val som påverkar det stora. I relationer. På jobbet. För hälsan.Ibland gör vi stora val! Som kan få stora konsekvenser. Eller som ställer allt på sin spets. Som vi ångrar. Och så har vi valen vi aldrig ångrar. De där vi genast känner var de bästa vi gjort.
På söndag är ett annat val. Som handlar om ett ännu bredare perspektiv. Som inte vara berör oss själva och våra närmsta. Det berör din granne, din arbetskamrat och de du möter och inte möter dagligen.
Vi alla som bor i Sverige! En regering ska väljas. En framtid. Vi har alla olika åsikter. Olika sätt att se på hur.
Men jag tror att vi alla känner att vi bor i ett fantastiskt land. Inte bara vackert och rent. Vi bor i ett land med struktur, trygghet och säkerhet. Vi FÅR välja. Vi får leva. Bo. Jobba och tro!
I vårt land arbetar människor med hög kompetens. Vilja att vara där de är. Vi gör ett bra jobb. Tar ansvar. Ser till att allt funkar när det ska funka!
Visst strular SJ var och varannan dag med förseningar som ställer till.
En och annan gång uteblir bussen. Vi har arbetslöshet. Skolor med klara förbättringsområden. Sjukvård som kan bli bättre. Omsorg med brister. Det finns alltid lärare, läkare, sköterskor och mekaniker som borde byta jobb.
Det finns kriminalitet, polisvåld och politiker med dold agenda. Vi har sjukskrivna som egentligen skulle kunna jobba. Vi har sjukskrivna som blir utskrivna fast de borde vara fortsatt sjukskrivna. Brister i lagar.
Etc etc. Men i det stora hela bor vi i ett fantastiskt land. Med demokrati. Och rättigheter!
Ta din rättighet på allvar. Din frihet att själv välja. Och gör ditt val. På söndag!
För att du kan!

Lämna en kommentar